Közeledik az allergiások fő mumusa a parlagfű szezon

Itt a cselekvés ideje!

Parlagfűre allergiás?  Eljött az ideje, hogy felkeressen egy allergológust!

A parlagfű virágzása és ezzel egyidejűleg a pollenek levegőbe kerülése általában augusztus elejétől az első fagyok beköszöntéig kb. október végéig tart. Ez a három hónap nagyon megnehezíti a parlagfű allergiások életét és nagymértékben csökkenti életminőségüket. A szabadban tartózkodás kifejezetten szenvedést okoz számukra.

Miért MOST kell, hogy orvoshoz forduljak, ha csak augusztusban kezdődik a parlagfű szezon?

Az allergiának kétféle kezelési módja lehetséges:

tüneti (antihisztaminok, helyi kezelésre szteroid tartalmú orrsprayk) vagy oki kezelés az allergén immunterápia.

 

Az oki kezelés azt jelenti, hogy az immunterápia képes megváltoztatni, jó irányba terelni az allergénre adott káros immunreakciót.

Az allergén immunterápia tartós megoldást jelent az allergia tüneteinek enyhítésére vagy megszűntetésére mert hosszú távon, akár 10 évig is fennáll a hatása. Továbbá megelőzi az újabb allergiák kialakulását és a betegség asztmába való átmenetét. Az allergén immunterápiával le lehet csökkenteni vagy el lehet hagyni a tüneti gyógyszerek szedését is. Alkalmas mind gyermekek, mind felnőttek kezelésére.

 

Az allergén immunterápia elkezdéséhez a parlagfű szezon kezdete előtt optimális esetben 3-4 hónappal április-május folyamán, de legalább 1-2 hónappal, június-július legelején kell jelentkezni az allergológusánál, hogy elindíthassa a kezelést.

Ne diagnosztizálja és NE kezelje önmagát! Kiváló allergológus orvosok vannak, akik az allergia kivizsgálásával és kezelésével foglalkozó szakemberek. Ha allergiás tünetei vannak Önnek vagy gyermekének és azok több éve fennállnak keressen fel egy allergológust, aki meg fogja állapítani milyen kezelésre van szüksége.

Találja meg az Önnek megfelelő orvost!

Regisztráljon oldalunkon és válasszon orvost az Orvos kereső segítségével! 

Orvos kereső


Szerző: Dr. Gondoss Magdolna szakgyógyszerész

Feltöltés ideje: 2021.05.19.